Selecteer een pagina

Het verkeer is wereldwijd erg druk. Hoewel in Nederland het verkeer vergeleken met andere landen erg goed geregeld is, gebeuren er helaas nog steeds ongelukken waarvan sommige ook dodelijk zijn. Om de kans hierop te verkleinen dien je ten alle tijd erg alert te zijn in het verkeer. Helaas is dit ook niet altijd het geval en ontstaan een groot gedeelte van de ongelukken doordat iemand niet aan het opletten is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het gebruiken van je telefoon tijdens het besturen van een voertuig. 40% van alle ongelukken ontstaan dan ook door het telefoongebruik in het verkeer. Lees in deze tekst hoe je het telefoongebruik veilig kan verwerken wanneer je door het verkeer gaat.

Wat mag wel en wat mag niet?

Helaas ontstaan er tot de dag van vandaag nog erg veel onduidelijkheden in het verkeer wat betreft telefoongebruik. Echter is het heel simpel, zo is het natuurlijk de beste keuze om je telefoon gewoon helemaal weg te leggen wanneer je deelneemt aan het verkeer. Maar wat als je nou een belangrijk belletje hebt of moet navigeren?  Zo is het toegestaan om te navigeren wanneer je een telefoonhouder auto hiervoor gebruikt. Dit is een houder waarin jij je telefoon kunt zetten waardoor je handsfree je navigatie kunt volgen, of even een belangrijk belletje kunt plegen. Zo is het dus toegestaan om handsfree te telefoneren, denk hierbij aan navigeren of bellen op de luidspreker. Zo is het niet toegestaan om je telefoon vast te houden. Wanneer je dit wel doet kun je hier ook een flinke boete voor krijgen die kan oplopen tot zo’n 400 euro. Het aanschaffen van een telefoonhouder is dus geen overbodige luxe en daarmee zeker een goede oplossing om veilig door het verkeer te gaan. Ook heb je tegenwoordig bij veel telefoonhouders een draadloze oplader, ideaal natuurlijk. Zo kun je tijdens het navigeren je telefoon opladen zonder draden nodig te hebben. Het aanschaffen van zo’n telefoonhouder is dus niet alleen om een boete te voorkomen, maar ook om jouw en andermans hun veiligheid in het verkeer te verhogen.

Waar koop je zo’n telefoonhouder?

Wanneer je tot de conclusie bent gekomen om zo’n telefoonhouder aan te schaffen kun je dit op redelijk veel plekken doen. Zo hebben erg veel online webshops dit artikel in hun assortiment. Denk bijvoorbeeld aan een bol.com of Wehkamp. Ook kun je ervoor kiezen om naar een lokale telefoonwinkel te gaan.