Selecteer een pagina

Wanneer je een nieuwe smartphone nodig hebt, is het vaak moeilijk om te kiezen welke je nu juist wil. Daarnaast heb je een heel groot gamma van toestellen die slechts tweehonderd tot driehonderd euro kosten, maar je hebt net zoveel toestellen waarbij de aankoopprijs boven duizend euro valt. Wil je graag een duurdere smartphone? Dan kan je kiezen om in termijnen te betalen.

Hoe werkt het?

Een smartphone in termijnen betalen werkt eigenlijk op dezelfde manier als andere producten in termijnen betalen. Wil je bijvoorbeeld een Iphone 13 in termijnen betalen, dan betaal je maandelijks een vast bedrag totdat het volledige bedrag is voldaan. De laatste afbetaling ligt vaak hoger dan de maandelijkse betalingen.

Waarom wel in termijnen betalen?

Er zijn verschillende redenen waarom je bepaalde producten in termijnen zou kunnen betalen. Het grootste voordeel is dat je natuurlijk niet in een keer het volledige bedrag moet kunnen betalen. Zeker bij grote aankopen, is dit voor sommige mensen moeilijk. Op deze manier kan je toch het toestel aankopen zonder dat je jezelf in de schulden moet werken. Bij Betaling.nl kan je heel wat producten op afbetaling vinden.

Waarom niet in termijnen betalen?

Natuurlijk zijn er ook nadelen aan het afbetalen van een product in termijnen. Afhankelijk van de prijs van wat je koopt, wordt er vaak een rente aangerekend op de terugbetaling. Zo betaal je op het einde van de rit dus meer terug dan wat het toestel oorspronkelijk heeft gekost. Daarnaast hang je ook gedurende enkele maanden vast aan de afbetaling. Je moet er dus maandelijks rekening mee houden dat er nog een bedrag af je rekening gaat voor een aankoop dat je al enkele maanden geleden hebt gedaan.